Verslag eilandenweekend 2011 - 20, 21 en 23 mei Nes op Ameland

Eilandenweekend 2011 - 1 boot
Eilandenweekend 2011 - 2 kanoinstructie
Eilandenweekend 2011 - 2 kanoen
Eilandenweekend 2011 - 5 fotograaf Reijer
Eilandenweekend 2011 - 6 eten
Eilandenweekend 2011 - 7 ronde tafel
Eilandenweekend 2011 - 8 go
Eilandenweekend 2011 - 4 fotograaf Emile

In 2011 zijn we naar Ameland geweest zoals we in het verleden ook deden. Een eiland trekt altijd omdat zijn omgeving geheel anders is dan de vaste wal en het begint met een bootreis. Het was in 2011 een mooi weekend. Het prachtige weer op vrijdag en zaterdag en onze vrije locatie in de duinen hebben hier zeker aan bijgedragen.

Vrijdagmorgen zijn Zeno, Pieter, Mirjam en Pepijn al vrijdagmorgen afgereisd naar Ameland. Na een kleine vertraging van de boot konden wij onze accommodatie betrekken, “de Boekanier”. “De Boekanier” ligt in de duinen iets verscholen, iets wat Ton van de Valk ook opviel of juist niet. In ieder geval was het geheel lekker vrij liggend zodat wij geen last hadden van de buren. Na wat boodschappen te hebben gehaald konden we onze eerste spelletjes go spelen en/of het eiland verkennen.

De rest van ons gezelschap kwam met de laatste boot aan zodat ze meteen konden beginnen aan de maaltijd. We waren koud begonnen aan onze maaltijd of we werden onderbroken door een leuke Duitse dame die het pand graag wilden bekijken. Ameland is nu eenmaal een trekpleister voor Duitse kinderen in groepsverband. Na het eten werden de go-borden weer op tafel gelegd. Ton van de Valk had bordjes meegebracht waarop Havanna www.hexboard.com www.littlegolem.net (dus nu niet met de go-stenen op de lijntjes spelen maar binnen de zeskant) kan worden gespeeld. Hier werd behoorlijk gebruik van gemaakt. Later werd Atlantis in stelling gebracht zodat de kleine uurtjes weer goed gevuld waren.

Zaterdag was het prima weer met een graad of 20. Het sein voor Pepijn om iets actiever te organiseren. Aan het einde van het “Westerpad” was er een mogelijkheid om te gaan kanoën op zee. Na een korte instructie gingen onze sportievelingen in een wetsuit de Noordzee op. De Noordzee hield zich voor deze gelegenheid bijzonder rustig, om onze beginners het niet al te lastig te maken.

Alles werd goed vastgelegd op het digitale geheugen door Emile en Reijer.

Emile en Pieter zijn ondertussen een pilsje gaan halen in Hollum en daarna weer een pilsje gaan halen in Nes. Bij terug komst is het goed uitrustten door je even neer te liggen in de omliggende duinen bij een ondergaande zon, gewoon heerlijk. Na het eten was het pannenkoeken eten geblazen in de buitenlucht. De avond was weer voor het spelen en een kratje bier halen uit Buren.

Zondag was het weer iets minder. Na een regenbuitje was het droog en was er de mogelijk van een rondje oost naar de “Burenmer-blinkert”. Het weer was ondertussen zonnig maar er stond ter compensatie van gisteren een straffe wind. Kortom konden nog even lekker uitwaaien voor onze vertrek met de boot terug. Op de boot werd snel een ronde tafel geclaimd zodat nog een spelletje rondetafel-go kon worden gespeeld met een “frustratie” en een onbepaalde uitkomst.

Na nog even gegeten te hebben in “Land en Zeezicht” op de pier bij Holwerd ging ieder weer met een opgeladen accu naar huis. Al met al een prachtig weekend waarvan we hopen dat er nog vele zullen volgen.