Herman tweede in Nijmegen

Zeven Groningers waagden de reis naar Nijmegen om mee te spelen in het Keizer Karel Toernooi. Op papier waren er vijf kandidaten voor de titel: Michiel Eijkhout (6d), Kim Ouweleen (4d), Rudi Verhagen (4d), Herman Hiddema (4d) en Siu Hong Chung (3d). Op zaterdag schakelde Herman in de eerste ronde clubgenoot Siu uit, en in de tweede ronde topfavoriet Michiel Eijkhout, de winnaar van vorig jaar. Rudi Verhagen won in de eerste ronde van Chen Jie (2d) en versloeg vervolgens concurrent Kim Ouweleen. Jorik Mandemaker (1d) wist zaterdag ook alles te winnen. Hij versloeg in de eerste ronde Jan van Loenen (1d) en werd vervolgens omlaag geloot tegen Jord de Jong (1k).

Op zaterdagavond werd de Koreaanse film "The Divine Move" vertoond, een actiefilm waarin Go en de cultuur van het gokken daaromheen (populair in Korea) een hoofdrol spelen. Een leuke film, maar wel behoorlijk gewelddadig, met veel bloed en knokpartijen. Daar is onze club niks bij :)

Op zondagochtend won Herman van Jorik, terwijl Rudi de nieuw gearriveerde Bert Geerlings (3d) versloeg, waarmee duidelijk werd dat ze in de 4e ronde een voorlopige finale mochten spelen. Rudi trok in deze partij een het langste eind, en werd daarmee favoriet voor de titel. Beste kans voor Herman zou dan zijn als Michiel Eijkhout alsnog van Rudi zou winnen, maar omdat Michiel in de 4e ronde van Kim verloor vervloog die hoop. Rudi mocht de laatste ronde tegen Jorik en liet geen steek meer vallen. Herman versloeg Kim in een directe match voor de 2e plek, waardoor laatstgenoemde 3e werd met wat meer weerstandspunten dan Jorik.

Siu haalde ook 3 punten, en werd op weerstandpunten 6e. Jord haalde 3 punten en werd met een 10e plaats de beste kyuspeler. De rest van de Groningers had geen best weekend. Ivo speelde alleen zaterdag en verloor twee keer. Reijer haalde pas in de laatste ronde een punt met vijf stenen tegen een 13e kyu, net als Bart, die met 6 stenen van Ryanke won. Ryanke bleef daarmee op 0 punten en kreeg de troostprijs: Ze mag volgend jaar gratis meedoen.