Emder Hausbootturnier 2013

Prijzen van het Emder Hausbootturnier 2013

Sinds 2011 wordt door zusterclub Emden het Emder Hausbootturnier georganiseerd, op een boot in de oude haven van Emden. De eerste versie werd gewonnen door onze eigen René Goedhart. In de tweede editie werd hij tweede achter Willem Koen Pomstra (5d). De derde editie kon hij helaas niet bijwonen omdat hij op huwelijksreis is.

Het hausbootturnier is in drie jaar hard gegroeid, en er waren dit jaar meer dan 40 mensen, wat ook wel het maximum is wat op de boot past. De groei was ook wel te verwachten, want het toernooi is geweldig verzorgd. De boot is een hele leuke lokatie, de maaltijden zijn uitstekend, er zijn vers gebakken cakes, koeken en ander gebak, en de sfeer is fenomenaal. Een aanrader dus, maar zorg dat je je op tijd inschrijft, want vol is vol.

De Groningse eer werd dit jaar verdedigd door Herman Hiddema, Pieter Hamstra en Ruurd en Elya Wiersma. Ook titelverdediger Willem Koen was weer aanwezig, vergezeld door Merijn de Jong en Pepijn en Mirjam Visscher. Topfavoriet voor de overwinning was dit jaar Benjamin Teuber uit Hamburg, zesde dan en voormalig professioneel student. Benjamin maakte zijn favorietenrol waar, en won al zijn partijen. Herman verdedigde de Groningse eer met verve en werd tweede met alleen een verliespartij tegen Benjamin. Willem Koen werd derde met drie overwinningen en twee nederlagen tegen de top twee. Zij mochten de bootjes op de foto in ontvangst nemen.

Al met al was het een prachtig weekend, en een enorme aanrader voor volgend jaar!