Herman Hiddema wint Martinicup 2013

Winnaar feliciteert winnaar

De Martinicup 2013 is gewonnen door eigen clublid Herman Hiddema. Het deelnemersaantal van rond de 30 viel wat tegen, maar aan de top waren toch een aantal sterke spelers op komen dagen. Vooraf topfavoriet was Geert Groenen (6d), maar hij verloor in ronde 2 van Herman. Herman verloor wel in de laatste ronde nog van Bram Koster (4d), waardoor Geert weer langszij kon komen. Vanwege de gelijke stand werd het prijzengeld ook gelijk verdeeld, maar Herman had uiteindelijk een weerstandspunt meer, dus zijn naam zal op de beker bijgegraveerd worden.

Rene Aaij (5d) en Rudi Verhagen (4d) deelden de derde plaats met drie overwinningen en een gelijk aantal weerstandspunten. Bram Koster en Michiel Tel (4d) werden respectievelijk 5e en 6e, beide speelden maar één dag mee, maar wonnen wel twee partijen.

Buiten de top waren er nog twee spelers die 4 van hun 5 partijen wisten te winnen, te weten Matias Pankoke (3k) en Sylvia Schmidt (7k), beide uit Duitsland. Ondanks het kleine deelnemersaantal was het toernooi weer zeer gezellig. Volgend jaar is de 40e Martinicup, dus dan zal de club extra uitpakken om er een memorabel toernooi van te maken.